Ajax lijkt klaar op transfermarkt: club wil alleen versterken bij verkoop Bergwijn

'Ajax lijkt klaar op transfermarkt: alleen nog versterken bij verkoop Bergwijn'

2 september om 07:46

Ajax zal op Deadline Day alleen actief worden op de transfermarkt als Steven Bergwijn vertrekt. Volgens De Telegraaf is een grote uitgaande transfer, zoals die van Bergwijn, de enige manier om voldoende financiële ruimte te creëren voor nieuwe aankopen.

Hoewel er interesse is in spelers zoals Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal, richt deze interesse zich voornamelijk op huurconstructies. Deze brengen echter niet genoeg geld in het laatje om nieuwe spelers aan te trekken. De Amsterdammers hopen daarom vooral op een verkoop van Bergwijn, die meer dan zeven miljoen euro moet opleveren. Dit zou niet alleen directe inkomsten genereren, maar ook het salaris van Bergwijn, ongeveer vijf miljoen euro per jaar, van de loonlijst halen.

Mocht Bergwijn daadwerkelijk vertrekken, dan wil Ajax snel handelen. De club is van plan om een nieuwe linksbuiten en een creatieve nummer 10 aan te trekken. De opties zijn echter beperkt, aangezien de transfermarkt in de meeste Europese topcompetities al gesloten is. Hoewel clubs uit Saudi-Arabië eerder interesse hebben getoond in Bergwijn, is het sinds zijn overstap naar zaakwaarnemer Ali Dursun opvallend stil rondom de aanvaller.

Tot nu toe heeft Ajax zich deze zomer slechts versterkt met drie spelers: Bertrand Traoré, Daniele Rugani en Wout Weghorst. De kans dat er nog nieuwe namen bijkomen, lijkt klein, tenzij Bergwijn alsnog vertrekt.