Di María haalt keihard uit naar Van Gaal: 'De slechtste trainer ooit'

Di María haalt keihard uit naar Van Gaal: 'De slechtste trainer ooit'
2 september om 09:40

Ángel Di María heeft in een recent interview opnieuw hard uitgehaald naar Louis van Gaal. De Argentijnse aanvaller, die onder Van Gaal speelde bij Manchester United, noemde de Nederlander zonder aarzelen de slechtste trainer uit zijn carrière.

Di María werd door ESPN gevraagd naar de beste trainers waar hij mee heeft gewerkt. Hij noemde Lionel Scaloni en Alejandro Sabella als zijn favorieten, maar had geen goed woord over voor Van Gaal. "Van Gaal is de slechtste. Dat kan ik je met zekerheid zeggen," aldus de speler van Benfica. Het is niet de eerste keer dat Di María zich zo uitlaat over de Nederlander. Al in 2021 zei hij dat Van Gaal zichzelf belangrijker vond dan de spelers.

De samenwerking tussen Di María en Van Gaal bij Manchester United was geen succes. In 2014 haalde Van Gaal de Argentijn voor 75 miljoen euro naar Engeland. Het avontuur liep uit op een teleurstelling; in 27 wedstrijden scoorde Di María slechts drie keer. Na één seizoen vertrok hij naar Paris Saint-Germain.

Van Gaal reageerde in 2022 tijdens het WK in Qatar op de eerdere kritiek van Di María. Hij noemde het jammer dat Di María zich zo uitlaat, maar wees ook op de persoonlijke problemen van de speler in die tijd.