Dit is Assane Diao (18), het Feyenoord-doelwit dat toch niet naar Rotterdam komt

Dit is Assane Diao (18), het Feyenoord-doelwit dat toch niet naar Rotterdam kwam
3 september om 07:10
Laatste update: 3 september om 07:14

Feyenoord hoopte zich in de laatste uren van Deadline Day een rechtsbuiten aan te trekken in de vorm van Assane Diao, maar toch liep de transfer uiteindelijk stuk. Wie is deze achttienjarige jeugdinternational, die zijn wedstrijden speelt bij Real Betis? VoetbalNieuws.nl stelt je voor. 

Dit is Feyenoord-target Assane Diao 

Assane Diao werd geboren op 4 februari 2005 in Senegal en verhuisde op driejarige leeftijd naar Spanje, waar hij opgreide. De speler doorliep zijn jeugdcarrière bij amateurclubs voordat hij in 2021 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Real Betis. Hier tekende de speler op jonge leeftijd een contract tot 2024. Oorspronkelijk was Diao een middenvelder, maar zijn aanvallende kwaliteiten vielen al snel op, waarna hij werd omgeschoold tot linksbuiten, maar inmiddels is de speler als rechtsbuiten actief. In 2022 begon Diao te spelen voor het reserveteam van Betis in de Segunda Federación.

De potentie van Diao bleef niet onopgemerkt: op 26 juli 2023 verlengde hij zijn contract bij Real Betis tot 2027. Vlak daarna, in september van dat jaar, maakte hij zijn debuut bij Betis tegen Rangers in de Europa League. Slechts een week later, op 28 september, scoorde hij zijn eerste doelpunt in zijn La Liga-debuut in een 1-1 gelijkspel tegen Granada. De eerste Europese goal van Diao werd gemaakt tijdens een 2-1 overwinning op Sparta Praag.

Diao heeft de Senegalese en Spaanse nationaliteit en kwam al oud voor het O19-elftal van Spanje op het EK in 2023. Hoewel de tiener vooral rechtsbenig is, beschikt Diao over een prima linkerbeen, waardoor de speler verdedigers op beide kanten kan opzoeken. Diao is vooral sterk in luchtduels en voorzetten, waardoor Gimenez wellicht een goed duo kan vormen met de tiener, mits hij komt.