PSV doet toch zaken: 'Medische keuring geweest, speler morgen gepresenteerd'

PSV heeft Joel Ndala binnen
2 september om 20:40

PSV heeft toch nog een transfer afgerond op Transfer Deadline Day. Joel Ndala zal gehuurd worden van Manchester City met optie tot koop. Daarmee zijn de laatste inspanningen van de Eindhovenaren op de transfermarkt gedaan.

'De deal tussen PSV en Manchester City over Joel Ndala is kogeltje rond', schrijft Eindhovens Dagblad-journalist Rik Elfrink op X. 'De aanvaller is medisch goedgekeurd en wordt een jaar gehuurd van Manchester City, met optie tot koop. Morgen volgt de bevestiging van alle partijen. Het is helemaal rond.' Daarmee doet PSV toch nog zaken op Transfer Deadline Day, maar het zal ook de laatste deal zijn.

In eerste instantie zal Ndala gehuurd worden van Manchester City, maar de Eindhovenaren hebben ook een optie tot koop weten te bedingen. De transfersom die PSV naar Engeland over zou maken op het moment dat zij gebruik maken van hun optie is rond de zeven miljoen euro. Echter is dat niet alles, want uiteindelijk kan het betaalde bedrag stijgen naar tien miljoen euro. Ndala zou een contract van vier jaar kunnen tekenen.

Hoewel de deal op Transfer Deadline Day rond is gekomen zal Ndala morgen pas officieel gepresenteerd worden. Hij is de zevende aankoop in het zomerse transferwindow. Eerder kwamen ook Malik Tillman, Ryan Flamingo, Adamo Nagalo, Couhaib Driouech, Sergiño Dest en Rick Karsdorp naar Eindhoven. Ndala zal in eerste instantie aan de selectie van Jong PSV worden toegevoegd.