Wat is het doelpunt van het jaar in de Eredivisie?

Dit is het doelpunt van het jaar in de Eredivisie van 2023/2024

2 september om 21:35

Igor Paixão is ook in de prijzen gevallen bij de Eredivisie Awards. De buitenspeler van Feyenoord mag het doelpunt van het jaar in de Nederlandse competitie op zijn naam schrijven. Welke goal is bekroond met die titel? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Tijdens de Eredivisie Awards vallen verschillende spelers in de prijzen. Johan Bakayoko werd al bekroond met de Talent van het Jaar-trofee en Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis zijn de topscorers van de Eredivisie. Toch wordt ook het mooste doelpunt van de Nederlandse competitie bekroond met een prijs. Uiteindelijk versloeg Paixão met zijn treffer Bakayoko, Bas Dost, David Min, Ruben van Bommel, Jakov Medic en Kaj Sierhuis.

Welk doelpunt is doelpunt van het jaar in de Eredivisie?

Het doelpunt van Paixão dat uiteindelijk bekroond werd met de prijs scoorde hij eind februari 2024. FC Utrecht kwam toen op bezoek in De Kuip en de Braziliaan nam Feyenoord bij de hand in een comeback. Otmane Boussaid en Sam Lammers scoorden voor de bezoekers, waarna de geweldige afstandsknal van Paixão het startsein was van de comeback. Oscar Fraulo (eigen doelpunt), Dávid Hancko en Leo Sauer scoorde de andere doelpunten van de Rotterdammers.