Ajax en Southampton akkoord over Kamaldeen Sulemana

Fabrizio Romano: Ajax en Southampton akkoord over huurdeal met mega koopclausule

2 september om 23:30
Laatste update: 2 september om 23:30

Ajax heeft een snel akkoord bereikt met Southampton over de opvolger van Steven Bergwijn. Kamaldeen Sulemana komt over op huurbasis, maar de Amsterdammers hebben een enorme koopclausule in het contract gezet. In totaal zou Sulemana na één seizoen twintig miljoen kosten.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is Ajax rond met Southampton voor Kamaldeen Sulemana. De Ghanees komt op huurbasis over van de Engelse ploeg, maar de Amsterdammers hebben een koopoptie bedongen. Echter ligt deze erg hoog, want mocht Ajax na 2024/2025 ook gebruik willen maken van zijn diensten dan moeten zij twintig miljoen euro overmaken aan The Saints.

Daarmee heeft Ajax de vervanger van Steven Bergwijn snel te pakken. De 26-jarige buitenspeler trekt voor miljoenen naar Saudi-Arabië en levert Ajax ongeveer 21 miljoen euro op. Bergwijn was een van de grootverdieners in de Johan Cruijff Arena, dus het was een van de grootste taken van Alex Kroes om hem uit het salarishuis te halen. Dat is uiteindelijk gelukt door de deal met Al-Ittihad.

Het is niet de eerste keer dat Ajax interesse had in Sulemana. Tijdens de winter van 2023 nam Southampton hem over voor zeventien miljoen euro over van Stade Rennes. Ook de Amsterdammers wilden hem toen hebben. In 44 officiële optredens voor Southampton scoorde Sulemana tweemaal en gaf hij vier assists. Zijn contract in Engeland loopt nog tot medio 2027.