Ten Hag behoudt steun van United-bestuur ondanks tegenvallende resultaten

Ten Hag behoudt steun van United-bestuur ondanks tegenvallende resultaten

3 september om 09:55

Erik ten Hag blijft voorlopig veilig in zijn positie als manager van Manchester United, ondanks een matige seizoensstart en druk vanuit de media. De Nederlandse trainer stond na de recente nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Liverpool onder vuur, maar het bestuur van de club heeft zijn volledige vertrouwen uitgesproken.

Omar Berrada, algemeen directeur van Manchester United, benadrukte in een verklaring dat Ten Hag de juiste man is om de club naar succes te leiden. "Erik heeft onze volledige steun. We hebben nauw met hem samengewerkt tijdens de transferperiode en zullen dat blijven doen om het maximale uit het team te halen", aldus Berrada, geciteerd door de BBC. De sportieve directeur Dan Ashworth deelt deze mening en prijst de samenwerking met Ten Hag in de afgelopen periode.

Ondanks dat Manchester United meer dan tweehonderd miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers zoals Lenny Yoro, Joshua Zirkzee en Matthijs de Ligt, kende de ploeg een valse start. De openingswedstrijd tegen Fulham werd nog gewonnen, maar daarna volgden pijnlijke nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en aartsrivaal Liverpool.

Het bestuur van Manchester United blijft echter overtuigd van de kwaliteiten van Ten Hag en ziet geen reden om in te grijpen.