'Ajax in spanning: Amsterdammers wachten op FIFA-besluit over Sulemana'

'Ajax in spanning: Amsterdammers wachten op FIFA-besluit over Sulemana'
3 september om 10:32

Ajax verkeert in onzekerheid over de komst van Kamaldeen Sulemana. De club diende de documenten voor de huurtransfer van de Ghanees net voor de deadline in, maar wacht nog steeds op groen licht van de FIFA, zo meldt De Telegraaf. Steven Bergwijn vertrok, maar of Sulemana zijn vervanger wordt, is nog steeds onzeker.

De Amsterdammers waren op de laatste dag van de transfermarkt druk bezig met een deal die zowel het vertrek van Bergwijn als de komst van Sulemana omvatte. Bergwijn, die voor €21 miljoen naar Al-Ittihad vertrok, mocht pas vertrekken als Ajax een vervanger had. Die vervanger werd gevonden in Sulemana van Southampton. Alles leek in kannen en kruiken, maar de late afronding van de onderhandelingen over Bergwijn zorgde voor vertraging.

De documenten voor de huur van Sulemana werden op het nippertje ingediend, maar Ajax wacht nog steeds op een bevestiging van de FIFA. Volgens betrokkenen bij Ajax is het mogelijk dat de papieren wel op tijd zijn ingediend, maar dat de verwerking door de FIFA te laat was. Dit zorgt nu voor zenuwslopende uren in Amsterdam, waar men tussen hoop en vrees leeft over de goedkeuring van de transfer.

Als de deal afketst, blijft Ajax met een groot probleem zitten. Trainer Francesco Farioli zou met slechts één optie op de linksbuitenpositie achterblijven, namelijk Mika Godts. Dit zou een flinke tegenvaller zijn na het vertrek van zowel Carlos Forbs als Bergwijn. Ajax hoopt daarom dat de FIFA alsnog goedkeuring verleent, zodat Sulemana in Amsterdam kan neerstrijken.