Waar en wanneer wordt het WK zaalvoetbal georganiseerd?

Waar en wanneer wordt het WK zaalvoetbal georganiseerd?
12 september om 13:20
Laatste update: 12 september om 13:20

Na een afwezigheid van 24 jaar keert Nederland terug op het wereldtoneel van het zaalvoetbal. Dit jaar wist Oranje zich weer te kwalificeren voor het WK, een prestatie waar lang op gewacht is door de fans. De vorige deelname dateert van 2000, toen Nederland verrassend sterk voor de dag kwam, maar sindsdien bleef kwalificatie uit. Waar en wanneer begint het toernooi? VoetbalNieuws dient als je agenda!

Waar wordt het WK zaalvoetbal gehouden?

Het toernooi wordt voor het eerst gehouden in een Centraal-Aziatisch land: Oezbekistan. Dat is een unicum in de geschiedenis van het WK zaalvoetbal. Verschillende landen streden om het gastheerschap, maar uiteindelijk viel de keuze op een voor velen onverwachte bestemming. Dit maakt het WK dit jaar extra bijzonder.

Wanneer begint het WK zaalvoetbal?

Oezbekistan opent van 14 september tot 6 oktober 2024 de deuren voor de beste zaalvoetbalteams ter wereld. Het land zal drie steden, namelijk Tasjkent, Bukhara en Andijan, beschikbaar stellen voor het toernooi. Nederland is ingedeeld in groep A en zal het in de eerste ronde opnemen tegen sterke tegenstanders zoals het gastland zelf, Paraguay en Costa Rica.

De openingswedstrijd voor Nederland is tegen Costa Rica en zal gespeeld worden in Tasjkent. Fans kijken vol verwachting uit naar het moment waarop Oranje eindelijk weer in actie komt op het mondiale zaalvoetbalpodium.