Kroes geeft update over Sulemana: "Er is discussie ontstaan over de papieren"

Kroes geeft update over Sulemana:
3 september om 20:06
Laatste update: 3 september om 20:26

Alex Kroes kende een roerige transferperiode met Ajax. Op de slotdag werd Steven Bergwijn verkocht aan Al-Ittihad en werd Kamaldeen Sulemana binnengehaald als vervanger. Toch is de aanvaller nog altijd niet officieel gepresenteerd. Op het clubkanaal gaat Kroes in op de situatie bij Ajax

In het interview met Ajax TV wordt aan Kroes gevraagd naar de status van Sulemana. "Het is dinsdag. Iedereen wil weten wat de status is van Sulemana", wordt de directeur gevraagd door het clubkanaal. "Nou, ik ook", begint Kroes. "Op dit moment is er een brief naar de FIFA waar wij vragen om een antwoord op korte termijn. We hebben het papierwerk voor Sulemana in orde en we hebben alles geüpload in het systeem. Net voor de dealine, maar er is nu een discussie of wij het voor of na de deadline hebben ingeleverd."

In het interview laat de directeur weten met gemengde gevoelens terug te kijken op het afgelopen transferwindow. "Niet alles is gelukt, dus voor mijn gevoel ben ik een paar keer gestruikeld in het proces van: tot waneer hou je vast aan verkopen en wanneer ga je verhuren, dat momentum zoeken."

Kroes zag dat niet alleen Ajax moeite had overbodige spelers van de hand te doen. "De huidige transferzomer is een van de rustigste in jaren. Er zijn veel minder transfers in aantallen maar ook in geld dat door de markt is gestroomd. De sportieve successen van Ajax het afgelopen seizoen hebben niet erg positief bijgedragen aan de waarde van en de vraag naar spelers."

Ondanks dat er een aantal spelers gebleven zijn die mochten uitkijken naar een andere club, verwacht Kroes betere sportieve prestaties dan vorig seizoen. "Ik denk dat in heel veel spelers meer rek zit, je ziet ook dat de spelers beter preseteren dan een paar maanden terug. Ik leer elke dag en dat hoort bij het mens zijn. Fouten maken en weer doorgaan en ervan geleerd hebben."