Feyenoord-aanwinst erkent aanpassingsproblemen: "Het team is zo jong"

Feyenoord-aanwinst erkent aanpassingsproblemen:
3 september om 20:29
Laatste update: 3 september om 20:37

De negentienjarige verdediger Jeyland Mitchell heeft in een interview met de Costa Ricaanse krant La Nación aangegeven dat zijn aanpassing aan Feyenoord moeilijk verloopt. Mitchell, die deze zomer overkwam van LD Alajuelense, ervaart de overstap als een grote uitdaging.

Mitchell beschrijft het als een droom om voor een club te spelen die actief is in de Champions League, maar hij geeft ook toe dat het niet gemakkelijk is om zijn plek in het team te veroveren. "Het is mooi om voor een team te spelen dat in de Champions League uitkomt, maar ik had niet verwacht dat het team nog zo jong is", aldus Mitchell, die verrast was over de gemiddelde leeftijd bij Feyenoord.

De jonge verdediger heeft moeite gehad met de overgang, vooral omdat hij terugkwam van een blessure en het tempo in Nederland anders is dan hij gewend was. Daarnaast vindt hij het lastig om zich aan te passen aan een nieuwe cultuur en het alleen zijn in een vreemd land. Gelukkig heeft de komst van zijn moeder naar Rotterdam hem wat stabiliteit gegeven.

Momenteel bereidt Mitchell zich met het nationale team van Costa Rica voor op de wedstrijden in de CONCACAF Nations League tegen Guadeloupe en Guatemala. Tot nu toe heeft hij nog geen minuten gemaakt voor Feyenoord, maar hij hoopt snel zijn debuut te maken.