Lingr gepresenteerd: Feyenoorder keert na één seizoen terug op het oude nest

3 september om 21:10
Laatste update: 3 september om 21:15

Ondřej Lingr keert definitief na één seizoen Feyenoord terug bij SK Slavia Praag. De club uit Tsjechië heeft de transfer zojuist wereldkundig gemaakt, waardoor het verblijf van Lingr bij Feyenoord beperkt blijft tot één seizoen. 

Feyenoord en Slavia Praag hadden al eerder een akkoord bereikt waardoor de Tsjechische international op permanente basis terugkeert naar zijn voormalige club. Lingr kwam in de zomer van 2023 op huurbasis van Slavia Praag naar Feyenoord. Hoewel Feyenoord deze zomer verplicht werd om een optie tot koop te lichten, is er nu besloten om de speler terug te laten keren naar Tsjechië voor een bedrag van drie miljoen euro.

"Sportief gezien was het een mooi jaar met het spelen van de Champions League en het winnen van zowel de beker als de Johan Cruijff Schaal", zo laat de speler weten op de clubsite. "Ik heb ook ontzettend genoten van de steun van het Feyenoord-publiek, dat me altijd heeft aangemoedigd om alles te geven. Maar in de zoektocht naar meer minuten zijn Feyenoord en ik tot de conclusie gekomen dat een andere koers misschien toch beter is. Ik had mijn jaar bij Feyenoord echter voor geen goud willen missen en wens de club en de supporters alle goeds toe in de toekomst."