Slecht nieuws voor oud-AZ'er Karlsson: geen Champions League met Bologna

Pijnlijk nieuws voor oud-AZ'er Karlsson: geen Champions League met Bologna

3 september om 23:00

Jesper Karlsson heeft bij zijn club Bologna een flinke klap gekregen. De speler na een goede periode bij AZ bij de Italiaanse club terecht kwam heeft Karlsson niet ingeschreven voor het miljardenbal. 

Bologna was afgelopen seizoen één van de verrassingen op de Europese velden. Met Joshua Zirkzee in de spits wist de club knap vijfde te worden, waardoor plaatsing voor de Champions League een zekerheid was. Dit jaar kent Bologna een moeilijke start en staat momenteel op de 18e plaats in de Serie A met slechts twee punten uit drie wedstrijden.

Zirkzee vertrok afgelopen zomer naar Manchester United, maar nog altijd staan er bekenden uit de Eredivisie onder contract bij Bologna. Naast Karlsson staan ook Sam Beukema en Jens Odgaard bij de verrassing van vorig seizoen onder contract. Beukeman en Odgaard maken wel deel uit van de Champions League-selectie. 

Karlsson maakte vorige zomer de overstap van AZ naar Bologna. Vorig seizoen speelde de Zweed, mede door blessureleed, slechts negen wedstrijden voor Bologna. Dit seizoen kreeg Karlsson tot dusver één keer een basisplaats en mocht hij één keer invallen, maar wist daarin zijn trainer niet te overtuigen voor een plek bij de selectie.