Waar en wanneer vinden de Final Four van de Nations League plaats?

Waar en wanneer vinden de Final Four van de Nations League plaats?

6 september om 22:40
Laatste update: 6 september om 22:40

De finales van de UEFA Nations League 2024/2025, ook wel de Final Four genoemd, worden gespeeld in juni 2025. Dit mini-toernooi bestaat uit twee halve finales, een troostfinale en de finale. Nederland zit opnieuw in de race voor een plek in deze Final Four, zoals ook in twee van de voorgaande drie edities. In 2023 organiseerde Nederland dit toernooi zelfs in eigen land.

Final Four UEFA Nations League 2024/25

Wanneer is de Final Four van de Nations League?

De Final Four wordt gehouden van 4 tot en met 8 juni 2025. De halve finales worden gespeeld op 4 en 5 juni. De troostfinale is op 8 juni om 15.00 uur, gevolgd door de finale om 20/45 uur. De vier teams die de vier groepen van League A winnen, plaatsen zich voor dit toernooi. Nederland moet het daarvoor in de groepsfase van League A opnemen tegen Bosnië en Herzegovina, Hongarije en Duitsland. Die zes groepswedstrijden, uit en thuis, worden tussen september en november 2024 afgewerkt.

Waar wordt de Final Four van de Nations League georganiseerd?

Het gastland voor de Final Four wordt bepaald door de UEFA. Eén van de vier groepswinnaars van League A krijgt de eer om het toernooi te organiseren. Nederland deed dat in 2023, met Enschede en Rotterdam als gaststeden. De loting voor de halve finales zal live worden uitgezonden vanuit Nyon, Zwitserland.