'Harde klap voor Ajax: Sulemana niet naar Amsterdam vanwege missen deadline'

Ajax-nachtmerrie wordt werkelijkheid: Sulemana niet naar Amsterdam door deadline

4 september om 20:52
Laatste update: 4 september om 21:26

Kamaldeen Sulemana wordt niet de vervanger van Steven Bergwijn voor Ajax, melden De Telegraaf en Voetbal International. Vanwege het te laat inleveren van de benodigde documenten is de transfer geklapt. 

Ajax wachtte de afgelopen dagen met veel spanning op de komst van Sulemana, die het komende halfjaar op huurbasis moest overkomen van Southampton. De deal met Al-Ittihad voor Steven Bergwijn vond plaats in de late uren van Deadline Day en daarom hadden de Amsterdammers maar weinig tijd om het papierwerk van Sulemana te regelen. Uiteindelijk heeft de FIFA bepaald dat Ajax te laat was met het inleveren van de benodigde documenten. Mika Godts zal de enige 'echte' linksbuiten zijn in dienst van Ajax tot de winterperiode. 

Het is een hard gelag in Amsterdam dat Sulemana niet de overstap maakt en Ajax onderzoekt of er nog transfervrij een speler kan worden opgehaald. Mocht dat lukken, dan kan de aanwinst niet worden ingeschreven voor de Europa League. Ajax wilde in 2021 al Sulemana ophalen, destijds bij FC Nordsjaelland, maar destijds trok Stade Rennes aan het langste eind.