Wat is het verschil tussen de Kopa Trophy en de Golden Boy Award?

Wat is het verschil tussen de Kopa Trophy en de Golden Boy Award?
5 september om 07:25

De nominaties voor de Kopa Trophy van 2024 zijn bekend gemaakt. Tien spelers maken kans om uitgeroepen te worden tot het Talent van het Jaar. Wat is eigenlijk het verschil tussen de Kopa Trophy en de Golden Boy Award? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Met nog tien spelers op de lijst kunnen de eerste voorspellingen gemaakt worden voor de winnaar van de Kopa Trophy. France Football organiseert wederom een gala om verschillende awards uit te reiken, deze staat sinds enkele jaren los van de FIFA. Het is niet de enige prestigieuze prijs die een jonge voetballer kan winnen, want ook is daar nog de Golden Boy Award. Sinds 2018 is de Kopa Trophy uitgereikt, terwijl de Golden Boy Award al sinds 2003 op de agenda staat.

Wat is het verschil tussen de Kopa Trophy en de Golden Boy Award?

Net als met de Ballon d'Or en de The Best FIFA Football Awards zit er een verschil tussen de Kopa Trophy en de Golden Boy Award. Waar het bij de Ballon d'Or eerst ging over een samenwerking tussen de FIFA en France Football is dat niet zo bij de Kopa Trophy. De Golden Boy Award wordt elk jaar door dertig journalisten van toonaangevende Europese sportmedia gekozen. Daarbij horen ook journalisten van het Nederlandse Voetbal International. Voor de Kopa Trophy ligt de beslissing bij oud-Ballon d'Or winnaars. Ook is het mogelijk voor spelers buiten Europa om de Kopa Trophy te winnen, dat is niet zo bij de Golden Boy Award. Deze is slechts te winnen door spelers actief binnen de Europese competities.

Lees meer over:

Deel via