Ajax en FC Twente door: dit zijn de volgende tegenstanders in de WCL

Wat zijn de tegenstanders van Ajax en FC Twente in de Women's Champions League?
5 september om 11:35

De kwalificatie voor de Women’s Champions League is ook weer begonnen. Ajax en FC Twente behaalden beide de volgde ronde. Welke ploegen zullen zij daarin treffen? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Kampioen FC Twente had geen kind aan de vrouwen van Cardiff City. In tegenstelling tot het mannelijke elftal is het team bij de vrouwen wel actief in de competitie van Wales. Het werd uiteindelijk 7-0, waarbij er zes verschillende doelpuntenmakers waren. Ajax daarentegen kende een moeilijkere wedstrijd. De Amsterdammers speelden tegen WFC Kolos Kovalivka uit Oekraïne en hadden een verlenging nodig om orde op zaken te stellen. Het werd uiteindelijk 4-1.

Zowel Ajax als De Tukkers zitten nog in de kwalificatie voor de Women’s Champions League. Momenteel is de eerste ronde bezig waarbij vijftien verschillende mini-toernooien gehouden worden. Vier verschillende teams vechten het uit om de twee finaleplaatsen waarin een ticket voor kwalificatieronde twee te verdienen is. Mocht ook die overleefd worden dan is het hoofdtoernooi bereikt.

Welke tegenstanders wachten voor Ajax en FC Twente?

Beide teams wonnen hun halve finale en daarmee lijkt er wederom een goede kans op een Nederlandse deelnemer aan het miljoenenbal bij de vrouwen. De finale zal geen tweeluik zijn en wordt dus meteen beslist. FC Twente zal het IJslandse Valur Reykjavík spelen, terwijl Ajax het opneemt tegen Fiorentina.

7 september: FC Twente - Valur Reykjavík
7 september: Fiorentina - Ajax