Het Nederlands elftal begint aan de Nations League: deze spelers hopen te debuteren

Het Nederlands elftal begint aan de Nations League: deze spelers hopen te debutere
7 september om 19:28
Laatste update: 7 september om 19:28

Het Nederlands elftal speelt de komende week twee belangrijke interlands. Bosnië en Herzegovina en Duitsland zijn de tegenstanders in de Nations League en VoetbalNieuws vertelt je welke spelers hun debuut kunnen maken.

Het Nederlands elftal loopt over aan ervaring. Spelrs als Virgil van Dijk, Nathan Aké en Dezenl Dumfries maken al jaren deel uit van de selectie van Oranje. Toch zijn er ook deze keer spelers die nog geen minuut in het Nederlands elftal maakten.

Welke spelers staan mogelijk voor hun debuut in het Nederlands elftal?

Nick Olij

Olij meldde zich tot deze interlandperiode eenmaal bij Oranje. De doelman stond al vaker bij de voorselectie en was ook al eens in Zeist, maar echt met de groep mee gebeurde pas eenmaal. Tegen Frankrijk en Griekenland was de doelman er afgelopen jaar oktober bij. Minuten maakte de doelman echter niet. Bart Verbruggen is bij Oranje de nummer één, maar Olij heeft op de trainingen de kans om te laten zien dat hij beter is. Wellicht gunt de bondscoach de doelman van Sparta Rotterdam hem enkele minuten om zijn debuut te maken, maar de kans is klein.

Jan Paul van Hecke

Van Hecke mag zich ook eindelijk eens melden in Zeist. Afgelopen jaar liet de verdediger zien dat hij bij de betere verdedigers van de Premier League hoort en nu hij ook dit jaar sterk is gestart, heeft bondscoach Ronald Koeman hem opgeroepen. De concurrentie in de achterhoede is moordend, maar door enkele blessures behoort Van Hecke tot de kanshebbers tot minuten.

Lees meer over:

Deel via