Dit is waarom Chelsea Palmer niet heeft ingeschreven voor de Conference League

Dit is waarom Chelsea Palmer niet heeft ingeschreven voor de Conference League

5 september om 20:20

Chelsea mag zich dit jaar op gaan maken voor een Europees avontuur in de Conference League. The Blues hebben donderdag hun selectie bekendgemaakt voor het toernooi. Cole Palmer is verrassender wijze niet ingeschreven. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom de sterspeler Europees niet actief zal zijn met zijn team. 

Palmer kwam vorig jaar over van Manchester City, waar de jongeling niet op een basisplaats kon rekenen. Hij vertrok naar Chelsea en die stap bleek een schot in de roos te zijn voor de aanvaller. De 22-jarige aanvaller was vorig seizoen met 22 doelpunten en 11 assists cruciaal voor Chelsea, maar de club heeft hem verrassend genoeg niet ingeschreven.

Waarom is Palmer niet ingeschreven voor de Conference League?

De club uit Londen kiest ervoor Palmer te sparen vanwege het bomvolle programma dit seizoen. Chelsea kan door onder andere het WK voor clubteams nog tot juli 2025 actief zijn. Fabrizio Romano meldt dat het besluit vooral draait om het beperken van de belasting van spelers. Naast Palmer zijn ook Wesley Fofana en Romeo Lavia niet ingeschreven. Beide spelers kampen met blessureleed en krijgen extra rust van de club. Noni Madueke, oud-speler van PSV, staat wel op de lijst.

Chelsea neemt het in de groepsfase op tegen KAA Gent, Panathinaikos, FC Noah, Heidenheim, Astana en Shamrock Rovers.