Jong Oranje heeft geen kind aan Noord-Macedonië en wint met ruime cijfers

5 september om 21:56
Laatste update: 5 september om 21:56

Jong Oranje heeft donderdagavond in Almere een overtuigende 5-0 overwinning geboekt op Jong Noord-Macedonië. Het team van Michael Reiziger begon sterk en stond na slechts twee minuten al op voorsprong door een treffer van Youri Regeer.

Jong Oranje begon sterk aan de wedstrijd en stond al na twee minuten op voorsprong tegen Noord-Macedonië door het doelpunt van Regeer. Jong Oranje bleef na de treffer de bovenliggende partij. Na 22 minuten kon Oranje het overwicht verzilveren met een tweede treffer. Noah Ohio kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de bal met behulp van de doelman in het net. Met de 2-0 op het scorebord gingen beide ploegen ook de rust in.

In de tweede helft ging Jong Oranje door met domineren. Noord-Macedonië was kansloos tegen Nederland en na een uur spelen werd dat ook in de score pijnlijk duidelijk. In tien minuten tijd liep Oranje door twee doelpunten van Milion Manhoef uit naar 4-0. Manhoef was vervolgens in 74ste minuut verantwoordelijk voor de assist op Regeer, die ook zijn tweede van de avond maakte.

Door de overwinning lijkt het team van Michael Reiziger nagenoeg zeker van deelname aan het EK. Jong Oranje verspeelde nog geen punt en staat stijf bovenaan in de groep.