Herstelde Timber kijkt uit naar titelrace: 'Dat maakt het niet makkelijk, maar wel

Herstelde Timber kijkt uit naar titelrace: 'Dat maakt het niet makkelijk, maar wel mooi'

6 september om 07:42

Jurriën Timber kijkt er naar uit om dit seizoen weer volop mee te doen bij Arsenal en het Nederlands elftal. De verdediger is weer volledig fit na een fikse blessure en VoetbalNieuws vertelt je hoe de mandekker naar het komende seizoen kijkt.

Timber maakt zich met Arsenal op voor een spannende titelstrijd. The Gunners streden afgelopen jaar met Manchester City, maar ook Liverpool zal dit jaar weer aanhaken. Zelf geniet de verdediger volop van de sterke tegenstanders.

Hoe kijkt Timber naar het aankomende seizoen?

Timber ziet dat hij met Arsenal wel eens hoge ogen kan gooien. Afgelopen seizoen was Arsenal dicht bij de landstitel. "Ik heb zo vaak gekeken en gedacht: we zijn echt goed. We kunnen kampioen worden. Ook in de Champions League. Ik vond ons één van de sterkste teams in Europa. Dat denk ik nog steeds. Het is aan ons nu te laten zien dat we die prijzen kunnen pakken. Of we voldoende honger hebben? Kom maar langs, dan zie je het met eigen ogen", begint Timber tegenover het Algemeen Dagblad.

Met City en Liverpool heeft Arsenal geduchte tegenstanders. "De selectie van City is sterk en breed en zij hebben met Guardiola misschien wel de allerbeste trainer. Dat team is inmiddels verslaafd aan prijzen winnen. Dat maakt onze uitdaging niet gemakkelijk, maar wel mooi." Timber ziet in dat Liverpool en City maar weinig punten laten liggen en dat de titelstrijd spannend gaat worden.

Bij Arsenal put Timber vertrouwen uit het feit dat trainer Mikel Arteta direct na zijn herstel een beroep op hem deed. "Dat hij me er direct ingooit, is een goed teken. Het maakt me niet uit waar ik speel. Ik kom nu veel op het middenveld uit. Bij Ajax speelde ik soms rechtsback. Dat multifunctionele zie ik als positief, zeker als er zoveel wedstrijden te spelen zijn."