Dit is waarom NEC wil gaan samenwerken met de Saudische voetbalbond

NEC onderzoekt band met Saudi-Arabië: " Zij kijken naar geschikte academies"

6 september om 11:30

NEC onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een samenwerking te starten met de Saudische voetbalbond. De nijmegenaren huren dit seizoen Rakan Al-Ghamdi van Al-Nassr en zien heil in een verdere samenwerking met Saudi-Arabië. 

NEC sloot de afgelopen transferperiode af met opvallende huurdeal. De club haalde Al-Ghamdi, een 18-jarige middenvelder van Al-Nassr, voor een seizoen naar het beloftenelftal. Deze transfer lijkt de eerste stap in een mogelijk bredere samenwerking tussen NEC en Saudi-Arabië. Aalbers reist binnenkort af naar Saoedi-Arabië om de mogelijkheden verder te verkennen. NEC wil op deze manier inspelen op de veranderende wereldmarkt.

Technisch directeur Carlos Aalbers ziet potentie in deze samenwerking en wil onderzoeken of NEC en de Saudische bond op lange termijn iets voor elkaar kunnen betekenen. "Het huren van Rakan is een eerste intentie om te onderzoeken of de Saoedische bond en NEC op termijn iets voor elkaar kunnen betekenen", verklaarde Aalbers tegenover de clubkanalen.

De Saudische bond streeft ernaar om binnen enkele jaren tot de grootste competities ter wereld te behoren. "Dit doen ze nu enkel door het aantrekken van grote namen, maar minder door de focus te leggen op aanstormend talent en het ontwikkelen daarvan. Dit kan momenteel niet goed genoeg in eigen land en zodoende wordt er gekeken naar geschikte academies in Europa", aldus Aalbers. NEC kan hierin een rol spelen door talenten zoals Al-Ghamdi verder te helpen.