Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Frankrijk en Italië

Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Frankrijk en Italië

6 september om 11:50
Laatste update: 6 september om 12:20

Vanavond nemen Frankrijk en Italië het opnieuw tegen elkaar op in de Nations League. De twee voetbalgrootmachten hebben een lange geschiedenis van onderlinge duels, met 39 eerdere ontmoetingen sinds 1910. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe die eerdere ontmoetingen verliepen. 

De balans tussen beide grootmachten slaat licht in het voordeel van Italië, dat achttien keer wist te winnen tegenover elf overwinningen voor Frankrijk. Tien keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De allereerste ontmoeting vond plaats op 15 mei 1910 in Milaan. Italië domineerde destijds en versloeg Frankrijk met 6-2. Ook in de daaropvolgende jaren boekten de Italianen enkele grote zeges, waaronder een 7-0 overwinning in 1925 in Turijn.

Bijzondere wedstrijden tussen Frankrijk en Italië

De landen stonden ook in grote toernooien tegenover elkaar. Op het WK 1938 versloeg Italië Frankrijk met 3-1, en in de finale van het EK 2000 trokken de Fransen aan het langste eind met een 2-1 overwinning. Het meest memorabele duel is echter de WK-finale van 2006, waar Italië na strafschoppen wereldkampioen werd, nadat de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Hoe verliep de laatste ontmoeting tussen Frankrijk en Italië?

De meest recente ontmoeting tussen beide landen vond plaats op 1 juni 2018 in Nice. Frankrijk won toen overtuigend met 3-1. Samuel Umtiti opende de score en  Antoine Griezmann verdubbelde de voorsprong vanaf de strafschopstip. Italië kwam terug dankzij een doelpunt van Leonardo Bonucci, maar Ousmane Dembélé besliste het duel met een prachtig afstandsschot.