10 september om 22:51
Laatste update: 10 september om 22:51

De UEFA Nations League 2024/25 is begonnen. In Divisie A is de poule fase in volle gang. Met zestien landen verdeeld over vier groepen is de strijd om de kwartfinales en het ontlopen van degradatie van start. VoetbalNieuws.nl geeft je de huidige standen in Divisie A.

Standen in groep 1

In groep 1 was het alom spanning. Portugal keek lang tegen een achterstand aan tegen Schotland, maar wist mede aan de hand van Cristiano Ronaldo de wedstrijd toch nog om te buigen in een overwinning. Kroatië wist met Polen af te rekenen dankzij een prachtige vrije trap van Luka Modrić

1. Portugal (2-6)
2. Kroatië (2-3)
3. Polen (2-3)
4. Schotland (2-0)

Standen in groep 2

In Groep 2 boekte Italië een op het oog eenvoudige 1-2 overwinning op Israël. De kraker uit deze groep stond tussen grootmachten Frankrijk en België op het programma. De Fransen kwamen in de 29e minuut op een 1-0 voorsprong, waarna Ousmane Dembélé in de 57e minuut de 2-0 op het scorebord schoot.

1. Italië (2-6)
2. Frankrijk (2-3)
3. België (2-3)
4. Israël (2-0)

Standen in groep 3

In groep 3 kwamen Nederland, Hongarije, Duitsland en Bosnië en Herzegovina voor het eerst in actie op 7 september. Nederland begon zijn campagne tegen Bosnië en won deze wedstrijd ruim met 5-2. Duitsland nam het op tegen Hongarije en won met 5-0. De twee toplanden speelden op 10 september met 2-2 gelijk.

1. Duitsland (2-4)
2. Nederland (2-4)
3. Bosnië en Herzegovina (2-1)
4. Hongarije (2-1)

Standen in groep 4

Spanje wist in een krankzinnig duel met Zwitserland met 1-4 te winnen. De Spanjaarden moesten in de twintigste minuut met tien man verder na een rode kaart van Robin Le Normand, maar wist alsnog te overtuigen. Denemarken won eerder die avond met 2-0 van Servië

1. Denemarken (2-6)
2. Spanje (1-1)
3. Servië (2-1)
4. Zwitserland (1-0)

De groepswinnaars en nummers twee strijden in maart 2025 om een plek in de finaleronde, terwijl de teams onderaan in de groep vechten tegen degradatie naar Divisie B.