Dit is waarom PSV afhaakte voor verdedigers Itakura en Van den Berg

Commercieel directeur blikt terug: dit is waarom PSV afhaakte voor verdedigers

6 september om 13:20

PSV was deze zomer geïnteresseerd in Sepp van den Berg en Ko Itakura, maar besloot af te haken vanwege de hoge transfersommen die werden gevraagd. Commercieel directeur Frans Janssen legt uit waarom de Eindhovenaren de transfers niet doorzetten.

"Als wij nu opeens 20 tot 25 miljoen euro gaan betalen, dan wordt dat de nieuwe realiteit. Dat heeft echt een impact naar de buitenwereld", aldus Janssen in de Rood Wit Podcast.

PSV wilde het transferrecord van de club, dat tussen de 12 en 15 miljoen euro ligt voor Hirving Lozano, niet zomaar verbreken. "Als wij van 14 naar 22 miljoen euro zouden gaan, dan is dat een enorme stap. Vanaf volgend jaar is elke speler dan duurder voor ons." Janssen benadrukt dat PSV weliswaar niet aan een specifiek budget vasthoudt, maar dat de club op basis van posities en waarde van de spelers keuzes maakt.

De clubleiding besloot daarom andere versterkingen aan te trekken, zoals Adamo Nagalo voor zeven miljoen euro en Ryan Flamingo voor negen miljoen. PSV wil op lange termijn voorkomen dat transfersommen te snel oplopen en koos daarom voor meer realistische opties.