Op jacht naar de WK-titel: deze prijzen wist Koeman al te winnen in zijn carrière

Op jacht naar de WK-titel: deze prijzen wist Koeman al te winnen in zijn carrière
7 september om 15:50

Ronald Koeman begint zaterdag aan zijn derde toernooi als bondscoach van het Nederlands elftal. Met het EK en een eerdere deelname aan de Nations League op zak is het tijd voor een prijs. Bij Oranje wist de oefenmeester die nog niet te winnen, maar VoetbalNieuws vertelt je welk zilverwerk de trainer wel al eens vasthield.

Het Nederlands elftal wacht sinds 1988 al jaren op een prijs. Afgelopen zomer was de halve finale het eindpunt op het EK, op het WK speelde Nederland geen rol van betekenis, maar bij de Nations League eindigde het Nederlands elftal al tweemala bij de Final Four. Aan Ronald Koeman nu de taak om in aanloop naar het prestigieuze WK de Nations League te winnen.

Welke prijzen wist Ronald Koeman al te pakken als trainer?

Koeman weet wat succes is. Zelf won hij het EK, maar ook twee Champions League-beker met PSV en FC Barcelona, vier landstitels in zowel Nederland als Spanje als speler. Die succeslijn zet hij door als trainer. In 2002 wint de trainer met Ajax de Eredivisie en de KNVB Beker. In de jaren die daarop volgen schrijft Koeman nog tweemaal een landstitel op zijn naam, wint hij de supercup met AZ, Ajax en in Portugal met SL Benfica. Zijn laatste prijs won Koeman bij Barcelona. In een periode waarin hij het lastig had met de Catalaanse club, pakte de leidsman wel één prijs. De Spaanse Beker werd veroverd, dezelfde prijs die hij dertien jaar eerder won met Valencia.

Alle prijzen van Koeman als trainer:
Eredivisie-winnaar: PSV & Ajax (2x)
Johan Cruijff Schaal: AZ en Ajax
Portugese Supercup: SL Benfica
KNVB Beker: Ajax
Spaanse Beker: Valencia & FC Barcelona