Ierland kan niet stunten tegen Engeland

Ierland kan niet stunten tegen Engeland, oud zeer naar boven door doelpuntenmakers

7 september om 19:56

Ierland is er zaterdagavond niet in geslaagd om te stunten tegen Engeland in de Nations League. De Engelsen zitten vanwege slechte resultaten in Poule B van het toernooi en de ploeg kende niet veel moeite met de tegenstander: 0-2 in Dublin. 

Voor interim-bondscoach Lee Carsley was het duel een spannende: de trainer maakte zijn debuut als trainer van de nationale ploeg van Engeland na het vertrek van Gareth Southgate. Ierland begon vol durf aan het duel en kreeg ook een kans, maar Engeland sloeg binnen het kwartier direct toe. The Three Lions speelden aanvallend, sterk voetbal en dat leidde tot de openingstreffer van Declan Rice.

De treffer van Rice viel niet in goeden aard, aangezien de middenvelder van Arsenal in het verleden nog voor de Ierse ploeg uitkwam. Datzelfde geldt voor Jack Grealish, die eveneens in de basis begon bij de Engelsen. Ierland was niet opgewassen tegen de Engelsen en het duurde dan ook niet lang voordat de 0-2 viel: uitgerekend Grealish zorgde voor de treffer na een heerlijke aanval van Engeland.

Na het rustsignaal ging Ierland op zoek naar de aansluiting en kwam er nog één kans, maar de bal ging uiteindelijk naast. Engeland leek na rust ook niet meer gemotiveerd om nog aan een derde treffer te werken. Door de overwinning gaat Engeland aan kop in Groep B2, terwijl Ierland naar de laatste plek zakt. Finland en Griekenland spelen later op de avond nog in de groep. 

Overige uitslagen:
Georgië - Tsjechië 4-1
Moldavië - Malta 2-0
Armenië - Letland 4-1