Koeman verklapt: deze spits van Oranje mag zich laten zien tegen Duitsland

Koeman verklapt: deze spits van Oranje mag zich laten zien tegen Duitsland

7 september om 20:49
Laatste update: 7 september om 20:49

Joshua Zirkzee mag zijn kunsten vertonen tegen Bosnië en Herzegovina, maar rouleert bondscoach Ronald Koeman zijn spits in het duel van dinsdag tegen Duitsland? VoetbalNieuws.nl vertelt je wat Koeman precies heeft gezegd over de eerste spits tegen Die Mannschaft.

Deze spits van Oranje mag zich laten zien tegen Duitsland

Koeman spreekt met ESPN voor het duel met Bosnië en Herzegovina en spreekt kort over Zirkzee, die in de basis begint op zaterdag. "Hij moet zijn spel spelen en het is afhankelijk van het type wedstrijd. Hij heeft de kwaliteiten om in de bal te spelen, maar ik verwacht dat we vrij veel op één helft spelen en dan moet je lengte maken."

Naast Zirkzee staan ook Brian Brobbey en Wout Weghorst klaar als spits. Koeman maakt duidelijk dat Brobbey in de basis begint tegen Duitsland op dinsdag. "Ik wil beiden zien. Dat heb ik ze ook verteld. Brobbey speelt tegen Duitsland. Wout heeft ook bewezen dat hij vanaf het begin kan starten. Daar kies ik niet voor, omdat hij met twee invalbeurten van acht minuten een mindere voorbereiding heeft gehad. Bovendien wil ik de andere twee zien."