Dit zegt Koeman over Zirkzee, Brobbey en Memphis na de zege op Bosnië

Dit zegt Koeman over Zirkzee, Brobbey en Memphis na de zege op Bosnië en Herzegovina

7 september om 23:18

Ronald Koeman heeft na het duel met Bosnië en Herzegovina genoeg om over te dubben wat zijn spitsen betreft. Wat zegt de bondscoach na de 5-2 zege van Oranje over Joshua Zirkzee, Brian Brobbey en Memphis Depay? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit zegt Koeman over Zirkzee, Brobbey en Memphis na de zege op Bosnië en Herzegovina

Koeman zag dat Zirkzee een sterke wedstrijd speelde tegen Bosnië en Herzegovina en sprak na afloop met de NOS over de situatie met zijn spitsen. Het werd al bekend dat Brobbey tegen Duitsland start en dat Memphis uit de selectie is gelaten. ""Hij deed het heel goed", zegt Koeman over Zirkzee. "Hij maakte de belangrijke eerste goal, maar dit heb ik met ze besproken. Ik wil ze allebei (Zirkzee en Brobbey, red.) zien. Het heeft ook met de tegenstander te maken waarom ik ze allebei op die momenten wil zien. Uiteindelijk wil je naar een vaste spits."

Memphis zit deze keer niet bij Oranje, maar de spits was wel aanwezig bij de wedstrijd. ""Het is fijn dat hij er is, hij is nog steeds onderdeel van het Nederlands elftal. Ik heb wel contact met hem gehad, ja. Ik zal nu even niet mijn vingers weer gaan branden, anders krijg ik het land weer over me heen. Misschien moet ik iets voorzichtiger zijn", aldus Koeman.

De spits is clubloos, maar lijkt bij Corinthians te gaan tekenen. Koeman bevestigt dat Memphius niet zomaar terug kan keren bij Oranje en dat de concurrentie hevig is. "Ja, dat is ook zo. Fitheid en wedstrijden spelen heeft iedereen nodig. We zullen in de komende periode zien hoe dat gaat. Brazilië? Een sterke competitie, maar wel ver weg. Ik heb er nog niet veel inzicht in."