Van Dijk dacht aan stoppen bij Oranje: dit zegt de aanvoerder van Nederland erover

Van Dijk dacht aan stoppen bij Oranje: dit zegt de aanvoerder van Nederland erover
8 september om 09:35
Laatste update: 8 september om 09:41

Virgil van Dijk had na het EK twijfels of hij door wilde gaan bij het Nederlands elftal. Na de uitschakeling tegen Engeland op het afgelopen EK stak de aanvoerder zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. De verdediger liet zich op de avond van de uitschakeling door emoties leiden en sprak zijn twijfels uit voor de camera. Na de 5-2 zege tegen Bosnië en Herzegovina laat de aanvoerder weten weer vol voor Oranje te gaan. 

Van Dijk benadrukt dat hij zijn strijdlust niet verloren heeft. "Het kwam misschien over alsof het mijn laatste interland geweest zou zijn. Maar ik ben een strijder, een vechter en zou nooit zomaar bedanken voor Oranje", liet de aanvoerder weten bij ESPN. 

De teleurstelling na de nederlaag tegen Engeland zat diep bij Van Dijk, en dat zorgde voor onzekerheid over zijn rol in het team. Bondscoach Ronald Koeman voelde de noodzaak om naar Liverpool te reizen en een diepgaand gesprek te voeren met zijn aanvoerder. In dat gesprek werd de balans opgemaakt van het EK en Van Dijk's toekomst in Oranje. "Ik denk dat het heel normaal is dat de bondscoach met mij een analyse maakt hoe het EK is verlopen", vertelde Van Dijk.

Ondanks de twijfels over zijn eigen prestaties, kwam de 33-jarige verdediger tot de conclusie dat hij nog steeds een belangrijke rol speelt binnen het team. "Je moet ook naar je eigen kunnen kijken en beoordelen of je nog belangrijk genoeg bent. Dat ben ik zeer zeker", aldus Van Dijk.