Zo reageert Klopp op zijn terugkeer bij Dortmund tijdens afscheidswedstrijd

Zo reageert Klopp op zijn terugkeer bij Dortmund tijdens afscheidswedstrijd
8 september om 11:45
Laatste update: 8 september om 11:54

Jürgen Klopp was zaterdag voor even weer trainer van Borussia Dortmund. De voormalig coach van Die Schwarzgelben, die momenteel geniet van een sabbatical na zijn vertrek bij Liverpool, stond aan het roer tijdens de afscheidswedstrijd van oud-spelers Łukasz Piszczek en Jakub Błaszczykowski.

Klopp beschreef zijn terugkeer naar Borussia Dortmund bij The Daily Mail als een "droom die uitkomt" nadat hij voor het eerst sinds zijn vertrek bij Liverpool weer op de bank zat. De 57-jarige coachte een team van voormalige Dortmund-legendes tijdens een testimonialwedstrijd ter ere van zijn oud-spelers Lukasz Piszczek en Jakub Blaszczykowski.

Klopp kende tussen 2008 en 2015 grote successen met Dortmund, waaronder twee Bundesliga-titels en de DFB-Pokal. De trainer keerde terug naar het Signal Iduna Park om het elftal van Błaszczykowski te coachen. De trainer, die momenteel zonder club zit, werd enthousiast onthaald door de fans van Dortmund. 

"De drie clubs die ik heb gecoacht, Dortmund, Mainz en Liverpool, beschouw ik als mijn kinderen", liet Klopp na afloop weten. De Duitser bracht de afgelopen negen jaar door bij Liverpool voordat hij aan het einde van het afgelopen seizoen vertrok.