Zo presteerde Oranje tot dusver in alle edities van de Nations League

Zo presteerde Oranje tot dusver in alle edities van de Nations League

10 september om 15:53
Laatste update: 10 september om 15:53

De Nations League wordt steeds beter ontvangen en het nieuwe interlandtoernooi is pas bezig aan de vierde editie. Hoe presteerde Oranje in de vorige drie toernooien? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Zo presteerde Oranje tot dusver in alle edities van de Nations League

2018/2019: tweede

Het Nederlands elftal houdt gemengde gevoelens over aan de eerste editie van de Nations League, die in 2018 haar intrede deed. Destijds waren er nog drie landen per groep en Oranje wist het voor elkaar te krijgen om als groepshoofd naar de Final Four door te gaan in de groep met Frankrijk en Duitsland. In de halve finale werd na verlenging met 3-1 gewonnen van Engeland na defensieve flaters van The Three Lions. In de finale ging het echter mis tegen eeuwige angstgegner Portugal en werd er met 1-0 verloren.

2020/2021: zesde

De tweede editie van de Nations League was een stuk minder memorabel voor Oranje. Nederland werd ingedeeld met Italië, Polen en Bosnië en Herzegovina en Oranje wist niet uit de groep te komen als hoofdwinnaar, waardoor de Final Four niet werd behaald. Die eer ging uit naar Italië. Uiteindelijk won Frankrijk het toernooi in de finale van Spanje en werd Nederland zesde, aangezien Portugal meer punten wist te behalen als nummer twee in de eigen groep. 

2022/2023: vierde

Na een teleurstellende Nations League in 2021 was het twee jaar later tijd voor de derde editie. Nederland ging eenvoudig door als groepshoofd in de groep met België, Polen en Wales. In de Final Four schoten wij echter tekort: in de halve finale werd verloren van Kroatië na verlenging (2-4) en in de troostfinale was Italië te sterk (2-3). Daardoor eindigde Nederland als vierde.