Optie valt weg voor Ajax: PEC gaat opnieuw in zee met transfervrije speler

Optie valt officieel weg voor Ajax: PEC gaat opnieuw in zee met aanvaller

9 september om 08:40
Laatste update: 9 september om 08:40

PEC Zwolle heeft bekendgemaakt dat Younes Namli een nieuw contract heeft getekend bij de club. De aanvaller stond deze zomer nog in de belangstelling van Ajax, dat na het vertrek van Steven Bergwijn weinig smaken heeft voor de buitenposities. 

PEC laat weten via de officiële kanalen dat Namli wederom in Zwolle gaat spelen. De buitenspeler liep deze zomer uit zijn contract en gaf aan een stap hogerop te willen. Ajax was geïnteresseerd in de speler, maar uiteindelijk gaat Namli voor een volgende periode bij PEC. "Wat ons betreft staat de deur open, maar ik ga niet voor Younes praten. We hebben echt wel pogingen gedaan deze transferperiode. Hij is daarin ook duidelijk geweest. Ik hem als mens heel hoog zitten, buiten dat hij heel goed kan voetballen. Hij is en blijft welkom", liet Gerry Hamstra, technisch directeur van PEC, nog optekenen in begin september. 

Namli was het afgelopen seizoen goed voor vier goals en zeven assists bij PEC en de speler gaf eerder al aan gesprekken te hebben gevoerd met Ajax. Toen liet de aanvaller ook direct weten PEC niet uit te sluiten. In de transferwindow sprak Ajax-trainer Francesco Farioli ook met Namli, maar uiteindelijk gingen de Amsterdammers niet verder met een deal.