Groot nieuws: ook Ajax - FC Utrecht gaat niet door

Update: Ajax plant onderling oefenduel in na slecht nieuws over Utrecht-thuis

9 september om 18:20
Laatste update: 9 september om 18:20

De wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht gaat aankomende zondag definitief niet door, melden diverse bronnen. Dit besluit is genomen na overleg tussen de Gemeente Amsterdam, de KNVB, de Eredivisie en beide clubs. De politiestaking op de speeldag speelt hierbij een cruciale rol.

Burgemeester Femke Halsema heeft het duel verboden vanwege de veiligheidsrisico's. De wedstrijd wordt gezien als een risicowedstrijd waarbij een grote inzet van politie noodzakelijk is. Door de aangekondigde stakingen kunnen er onvoldoende agenten ingezet worden.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een wedstrijd van Ajax hierdoor wordt geannuleerd. Eerder gebeurde dat bij de Klassieker tegen Feyenoord en ook bij NAC Breda - Ajax en FC Twente - Sparta Rotterdam waren er stakingen, al gingen die wedstrijden door zonder incidenten. Door de afgelasting loopt Ajax na dit weekend drie wedstrijden achter op de rest van de Eredivisie.

Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend. Feyenoord - Ajax werd onlangs verplaatst naar woensdag 30 oktober om 18.00 uur.

Update: door de afgelasting heeft Ajax besloten om een onderlinge oefenwedstrijd in te plannen om zo enigzins in het ritme te blijven.