Dit is de woedende reactie van SV Ajax op de afgelasting van FC Utrecht-thuis

Dit is de woedende reactie van SV Ajax op de afgelasting van FC Utrecht-thuis

9 september om 17:02

De Supportersvereniging Ajax (SV Ajax) heeft fel gereageerd op de afgelasting van Ajax - FC Utrecht. De politiebonden hebben voor zondag opnieuw een staking aangekondigd, waardoor de Amsterdamse burgemeester de wedstrijd heeft verboden. SV Ajax vindt het besluit onterecht en betreurt dat de wedstrijd niet doorgaat.

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van SV Ajax, uitte zijn onvrede. "Wij zijn echt zwaar teleurgesteld dat de gemeente dit besluit heeft genomen. Hiermee ontneem je supporters de kans om te laten zien dat het kan." Volgens hem houdt de politie zelf in stand dat ze altijd nodig zijn bij risicowedstrijden. SV Ajax is van mening dat de wedstrijd zonder politie-inzet en mét supporters van beide clubs had kunnen doorgaan.

Nagtzaam is ook kritisch op het besluitvormingsproces. "De politie kondigt een staking aan en adviseert vervolgens zelfstandig deze wedstrijd niet door te laten gaan. Met andere woorden: de slager keurt zijn eigen vlees." Hij benadrukt dat SV Ajax niet betrokken was bij de besluitvorming, ondanks dat ze 150.000 leden vertegenwoordigen.

De supportersvereniging heeft begrip voor de staking, maar ziet niet in waarom voetbal hier opnieuw de dupe van moet zijn. Volgens Nagtzaam kan het besluit ook negatieve gevolgen hebben voor de internationale uitstraling van de Eredivisie.