Jong Oranje pakt EK-ticket met overtuigende zege op Georgië

Jong Oranje pakt EK-ticket met overtuigende zege op Georgië
9 september om 22:05

Jong Oranje heeft zich geplaatst voor het EK 2024 na een sterke 3-1 overwinning op Georgië. Emanuel Emegha scoorde tweemaal, terwijl invaller Noah Ohio de wedstrijd besliste met het derde doelpunt.

Vanaf het begin had de ploeg van Michael Reiziger de overhand. In de openingsfase kreeg Emegha een goede bal van Ruben van Bommel en twijfelde niet. Hij schoot de bal beheerst in de verre hoek en zette Jong Oranje op een vroege 1-0 voorsprong. Even later wist Emegha opnieuw te scoren, ditmaal na een voorzet van Million Manhoef, en bracht de stand op 2-0.

Ondanks het overwicht van Jong Oranje, slaagde Georgië erin om iets terug te doen. Na een half uur spelen zorgde een hard schot van Otar Mamageishvili voor de aansluitingstreffer. Doelman Calvin Owusu-Oduro was kansloos, maar Jong Oranje behield de controle over de wedstrijd.

Na de rust maakte invaller Noah Ohio er al snel 3-1 van na een goede pass van Ian Maatsen. Ohio kreeg later de kans om nog een keer te scoren, maar miste een strafschop met een panenka. Toch was de 3-1 overwinning voldoende om het EK-ticket veilig te stellen. Jong Oranje kan zich nu opmaken voor het EK 2024.