Dit zegt Teun Koopmeiners over zijn transfer naar Juventus

Dit zegt Teun Koopmeiners over zijn transfer naar Juventus
10 september om 14:38

Teun Koopmeiners heeft zijn gewenste overstap naar Juventus eindelijk afgerond na een moeizame transfersoap. De middenvelder verruilde Atalanta voor Juventus voor 55 miljoen euro en maakte vorige week zijn debuut in het 0-0 gelijkspel tegen AS Roma. Volgens zijn voormalige coach Gian Piero Gasperini weigerde Koopmeiners nog te trainen toen Juventus zich meldde, wat de onderhandelingen vertraagde. Toch hield de 26-jarige middenvelder vertrouwen in een goede afloop.

Tijdens zijn presentatie liet Koopmeiners weten dat hij altijd al een zwak had voor Juventus. "Als kind volgde ik de Serie A en Juventus was altijd een bijzondere club. Toen ik de kans kreeg om hier te spelen, dacht ik aan niets anders meer", aldus Koopmeiners. Hij erkende dat de overgang zwaar was en dat hij tijd nodig heeft om te wennen. "Ik moet nog stappen zetten en mijn teamgenoten beter leren kennen, maar dat komt vanzelf."

Koopmeiners kijkt daarnaast uit naar het Champions League-duel tegen PSV, waar hij mogelijk landgenoten Jerdy Schouten en Joey Veerman treft. "Het wordt een geweldige wedstrijd. Ik ken veel spelers van PSV, maar we zullen ons concentreren op ons eigen spel", vertelde de middenvelder. Hij hoopt bij Juventus in de voetsporen te treden van zijn idolen Zinedine Zidane en Andrea Pirlo, die eerder ook het nummer acht droegen.