Oranje doet zichzelf tekort met punt in bloedspannend duel met rivaal Duitsland

Oranje komt terug van achterstand en houdt punt over aan clash met Duitsland
10 september om 22:39
Laatste update: 10 september om 22:46

Het Nederlands elftal is er zaterdag niet in geslaagd te winnen van Duitsland in de tweede speelronde van de Nations League. Na een fraaie overwinning op Bosnië en Herzegovina kwam de ploeg weer goed voor de dag en deed het zichzelf wellicht tekort tegen een efficiënt Duitsland: 2-2. 

Bondscoach Ronald Koeman begon met slechts één wijziging ten opzichte van het duel met Bosnië en Herzegovina en dat was er een die al bekend was: Brian Brobbey verving Joshua Zirkzee, die een sterke pot speelde op zaterdag. Aan de kant van Duitsland was Deniz Undav de spits van dienst, aangezien Niclas Fullkrüg eerder in de week een blessure opliep.

Nederland kende een vliegende start en wist binnen twee minuten het net te vinden via een flitsende counter. Tijjani Reijnders werd weggestuurd en schoof de bal onder Marc-André ter Stegen. Duitsland had geen antwoord op de snelle uitbraken van Oranje en de ploeg van Koeman deed zichzelf tekort door niet vaker te scoren in het eerste half uur. Denzel Dumfries kon vrij inkoppen en ook Xavi Simons kreeg een dot van een kans na een prachtbal van Ryan Gravenberch.

Na ruim een half uur spelen viel tóch de deksel op de neus van Nederland. Matthijs de Ligt leverde eenvoudig in en uiteindelijk belandde de bal bij Undav, die binnenknalde. Enkele minuten later moest Nathan Aké het veld verlaten vanwege een op het oog lijkende zware hamstringblessure. Tot overmaat van ramp kwam Duitsland vlak voor rust op 1-2 door Joshua Kimmich.

In de tweede helft werd De Ligt vervangen door Jan Paul van der Hecke en was het al snel opnieuw raak. Brobbey, die een uitstekende wedstrijd spelen, hield fysiek vol en vond Denzel Dumfries, die van dichtbij binnentikte. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen nog op zoek naar een derde treffer, maar Bart Verbruggen voorkwam onder meer een grote kans van Undav. In de slotfase mocht Wout Weghorst Brobbey vervangen, die onder luid applaus het veld verliet. 

Ondanks de wil van beide ploegen om te winnen werd er niet meer gescoord, waardoor Duitsland nog steeds aan kop blijft in de groep van de Nations League. Nederland volgt op vier punten, met een iets minder doelsaldo. De volgende wedstrijden in de Nations League worden medio oktober afgewerkt: dan wachten het  uitduel met Hongarije en het uitduel met Duitsland.