Gravenberch blinkt uit: dit zegt de middenvelder over zijn huidige vorm

Gravenberch blinkt uit: dit zegt de middenvelder over zijn huidige vorm
11 september om 09:15

Ryan Gravenberch laat al weken zijn klasse zien op het veld en straalt vol zelfvertrouwen. Deze interlandperiode kreeg hij van Ronald Koeman de kans als basisspeler bij Oranje. Zijn wonderschone pass op Xavi Simons tegen Duitsland trok veel aandacht en zorgde ervoor dat het publiek in de Johan Cruijff Arena even stil werd.

Gravenberch zelf is nuchter over zijn geweldige pass. "Ik kreeg die bal, zag Xavi gaan en dacht toen 'hij komt aan of hij komt niet aan'. En hij kwam aan", zo laat de middenvelder weten aan het Algemeen Dagblad. Het zelfvertrouwen van Gravenberch heeft bij de pass een belangrijke rol gespeeld. "In mijn hoofd kwam 'ik moet hem geven, ik moet hem geven'. Het is jammer dat het geen doelpunt werd, maar dat kan gebeuren. Ja, ik raakte hem echt perfect, dan is het een kwestie van nakijken en hopen dat hij goed valt. De bal vertrok zo mooi van mijn voet en ik zag hem zo bij Xavi landen. Genieten? Nou, we gingen gewoon weer door."

Niet alleen bij Oranje blinkt Gravenberch uit, ook bij zijn club Liverpool maakt de oud-Ajacied een uitstekende indruk. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet goed gaat. Ik voel mij echt lekker. De vorm van mijn leven? Ik heb ook een goede periode bij Ajax gehad. Maar nu zit ik er wel heel lekker in."

In het Algemeen Dagblad gaat Gravenberch in op de verschillen tussen Oranje en zijn positie bij Livepool. "De bondscoach geeft mij een kans en ik denk dat ik die heb gepakt. Nu is het zorgen dat ik zo consistent mogelijk te zijn. Bij Liverpool sta ik iets meer naar achteren, bij Oranje mag ik iets meer naar voren. Maar veel verschil is er niet hoor."