Domper voor The Gunners: Arsenal moet aanvoerder missen in de Noord-Londense derby

Domper voor The Gunners: Arsenal moet aanvoerder missen in de Noord-Londense derby

11 september om 11:55

Martin Ødegaard lijkt het belangrijke noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur te gaan missen. De Noorse spelmaker van Arsenal kampt met een enkelblessure die hem volgens de medische staf minimaal drie weken aan de kant houdt.

"Alles wat eerder komt, is een bonus", verklaarde de Noorse teamarts Ola Sand tegenover het Noorse VG. De blessure liep Ødegaard op tijdens de interland van Noorwegen tegen Oostenrijk, die maandag met 2-1 werd gewonnen. In de 66e minuut verstapte de 25-jarige middenvelder zich en moest hij het veld verlaten.

Bondscoach Ståle Solbakken liet na de wedstrijd aan TV 2 Noorwegen weten dat het er in de kleedkamer al niet goed uitzag. "Hij zat met het medische team om zich heen. Het was een misstap, en iedereen die voetbalt weet dat het kan meevallen zolang het gewrichtsband niet gescheurd is."

Na een MRI-scan van Arsenal is gebleken dat er geen breuk in de voet is, maar Ødegaard zal de komende weken moeten herstellen. Naast het treffen met Tottenham loopt hij mogelijk ook de wedstrijd tegen Manchester City op 22 september mis. Tussendoor staat voor Arsenal ook een belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Atalanta op het programma.