Wanneer is de loting voor de WK-kwalificatie 2026 in Europa?

Wanneer is de loting voor de WK-kwalificatie 2026 in Europa?
11 september om 23:29

Het Nederlands elftal zal zich na de kwartfinaleplaats op het WK 2022 in Qatar richten op kwalificatie voor het WK 2026. Dit toernooi, dat voor het eerst in drie landen wordt gehouden, belooft een van de grootste ooit te worden. Met de uitbreiding naar 48 teams krijgen meer landen de kans zich te kwalificeren. Voor Nederland, dat vastbesloten is om zich te plaatsen, begint het volgende belangrijke hoofdstuk met de loting.

Hoe werkt de kwalificatie voor het WK 2026?

De weg naar het WK begint met de Europese kwalificatie in 2025. De opzet is veranderd: twaalf groepen van vier of vijf teams strijden om een plaats in het eindtoernooi. Maar wanneer vindt de loting eigenlijk plaats, en hoe werkt de nieuwe kwalificatie precies?

Wanneer is de loting voor de WK-kwalificatie?

In december 2024 wordt duidelijk welke landen het Nederlands elftal moet verslaan om het WK te halen. De exacte datum van de loting is nog niet bekend. Nederland zal worden ingedeeld in een van de twaalf groepen. De groepswinnaar kwalificeert zich direct voor het WK. De nummers twee strijden samen met vier hooggeplaatste landen uit de Nations League in de play-offs voor de laatste vier Europese tickets.