Baas ziet gat naar de top: dit zegt de verdediger over de plek van Ajax

Baas ziet gat naar de top: dit zegt de verdediger over de plek van Ajax

12 september om 08:30
Laatste update: 12 september om 08:30

Youri Baas ziet dat het bij Ajax de goede kant op gaat. De verdediger greep zijn plek onder Francesco Farioli, maar ziet ook dat meespelen om de prijzen er wellicht niet in zit. VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Baas is een lichtpuntje voor Ajax dit seizoen. De verdediger speelde afgelopen jaar bij NEC, maar staat nu wekelijks in de basis bij de Amsterdammers. Eerder gaf hij aan open te staan voor een vertrek, maar nu gaat de mandekker vol voor zijn plek.

Hoe kijkt Baas naar de huidige staat van Ajax?

In gesprek met Voetbal International stelt Baas dat de achterstand op de top nog flink is. "Daar zitten we nog wel wat van af, zo eerlijk moeten we zijn. Als je kijkt naar PSV, die nog best wat spelers hebben kunnen behouden in deze zomer: daar loopt het op dit moment beter dan bij ons. Het is wat het is, maar wij moeten niet te veel naar andere ploegen kijken. Gewoon doorgaan met het project waar we mee bezig zijn en dan denk ik dat het wel goed gaat komen."

Onder Farioli moet de aansluiting worden gevonden. "Hij brengt heel veel energie en intensiteit, daar word je echt in meegezogen. Ik heb het gevoel dat iedereen topfit is en denk dat je dat in de wedstrijden ook wel ziet. Daar is in de voorbereiding ook flink in geïnvesteerd. Het was pittig, maar nu hebben we er profijt van en worden we stapje voor stapje ook voetballend beter."

Nu de verdediger een basisplaats heeft, lijkt ook een nieuw contract aanstaande. "Daar heb ik in ieder geval nog niks over gehoord. Alex Kroes had het in de zomer ook wel even druk met andere dingen, haha. Misschien dat dat nog komt, daar zou ik in ieder geval absoluut voor openstaan."