Ronnie Stam verdacht van invoeren van cocaïne

Oud-Eredivisie speler verdacht van invoeren van meer dan 2000 kilo cocaïne

12 september om 12:35
Laatste update: 12 september om 12:35

Oud voetballer Ronnie S. is door het Openbaar Ministerie verdacht van het invoeren van meer dan 2000 kilo cocaïne en witwassen. In totaal zou het gaan om 2217 kilo. Via een gekraakte server van berichtendienst Sky ECC zouden zijn criminele handelingen aan het licht zijn gekomen.

De oud-speler van NAC Breda en FC Twente werd op 10 juni in alle vroegte met meerdere leden van zijn familie gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwassen in de periode 2021 en 2022', schrijft De Telegraaf over de verdachtmakingen over de oud-speler van onder andere FC Twente, NAC Breda, Wigan Athletic en Standard Liege. De politie verdenkt S. door gekraakte berichten via een telefoondienst waarop criminelen dachten ongemerkt te kunnen praten.

Bij de aanhoudingen werden meerdere dingen in beslag genomen. 'Na de aanhoudingen doorzocht de politie zes woningen en een camper en vond 100.000 euro contant geld. Er is beslag gelegd op het gevonden geld, evenals op bankrekeningen, zes luxe horloges, drie voertuigen, sieraden, fitnessapparatuur, drie woningen en een jacht.'

Momenteel zit de veertigjarige als enige nog in voorarrest. De andere verdachten zijn op vrije voeten. Het hoogtepunt van de carrière van S. kwam in het seizoen 2009/2010. Toen werd hij met FC Twente kampioen van Nederland. Verder won hij ook in Engeland de FA Cup met Wigan door in de finale verrassend van Manchester City te winnen.