Rodrigo Bentancur alsnog aangeklaad door de Engelse FA

Deze Premier League-speler is alsnog aangeklaagd door de Engelse FA

12 september om 17:35

Rodrigo Bentancur is aangeklaagd door de FA vanwege een racistische opmerking over zijn ploeggenoot Heung Min Son. De Uruguayaan riskeert nu een lange schorsing. Hoe zit de situatie precies in elkaar? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Waarom is Bentancur alsnog aangeklaagd?

Bentancur, middenvelder van Tottenham Hotspur, maakte in juni tijdens een interview een discriminerende opmerking over Son. Toen hem werd gevraagd om een shirt van de Zuid-Koreaan te signeren, zei Bentancur: "Die van Sonny? Of misschien van zijn neefje? Ze lijken allemaal op elkaar." Hoewel hij zijn excuses aanbood, is de Engelse voetbalbond FA nu toch met een aanklacht gekomen.

Welke straf eist de Engelse voetbalbond?

De FA stelt dat Bentancur 'ongepast heeft gehandeld' en verwijst naar 'nationaliteit en/of ras en/of etnische afkomst'. Bentancur heeft tot 19 september de tijd om te reageren op de aanklacht. Indien hij dit niet doet, kan hij een schorsing van twaalf wedstrijden tegemoet zien. Verwacht wordt echter dat de straf rond zes wedstrijden zal liggen.

Son heeft inmiddels aangegeven de excuses van Bentancur te accepteren. Via Instagram liet hij weten dat zij de zaak achter zich hebben gelaten en zich weer samen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Tottenham benadrukte dat het achter zijn aanvoerder staat en dat discriminatie niet thuis hoort in het voetbal.