'Deze Jong Oranje-speler is benaderd door Ghana en kan van land switchen'

Deze Jong Oranje-speler is benaderd door Ghana en kan van land switchen'
12 september om 21:15

De Ghanese voetbalbond heeft serieuze interesse in Rome-Jayden Owusu-Oduro, de twintigjarige doelman van AZ en Jong Oranje. Na zijn sterke prestaties onder de lat bij Jong Oranje, wil Ghana de talentvolle keeper verleiden om voor hun nationale team te kiezen.

De Telegraaf meldt echt dat Owusu-Oduro voorlopig zijn opties open houdt. De doelman heeft zijn volledige opleiding bij AZ doorlopen en maakte indruk met drie clean sheets in de Eredivisie. Ook bij Jong Oranje presteerde hij sterk. In het EK-kwalificatieduel tegen Noord-Macedonië (5-0) stond hij in de basis en hield hij zijn doel schoon. Tegen Georgië begon de goalie op de bank, maar na een blessure van Robin Roefs (NEC) nam hij opnieuw plaats onder de lat en won Jong Oranje met 3-1.

Volgens De Telegraaf heeft de Ghanese voetbalbond inmiddels contact gezocht met de keeper. Ghana ziet in Owusu-Oduro een belangrijke aanwinst voor hun nationale ploeg, maar de jonge doelman heeft nog geen definitieve keuze gemaakt tussen Nederland en Ghana. De KNVB zal de situatie nauwlettend in de gaten houden, aangezien Owusu-Oduro ook voor Nederland grote potentie heeft.