Vinicius zwicht niet: bij deze club had de aanvaller een miljard kunnen verdienen

Vinicius zwicht niet: bij deze club had de aanvaller een miljard kunnen verdienen
12 september om 23:40

Vinícius Júnior heeft een megacontract van Al-Ahli ter waarde van meer dan één miljard euro afgewezen. De Braziliaan koos ervoor om Real Madrid trouw te blijven en zijn doelen daar na te streven.

Na het vertrek van Allan Saint-Maximin naar Fenerbahçe was Al-Ahli actief op zoek naar een vervanger. De Saudische club, onder leiding van voorzitter Khaled Al-Issa, had zijn oog laten vallen op Vinícius. Met een megacontract hoopten ze de Braziliaan te overtuigen, maar Vinícius was niet geïnteresseerd. Al-Ahli bood hem een contract van ruim één miljard euro, verspreid over vijf jaar.

De aanvaller heeft duidelijk gemaakt dat hij graag bij Real Madrid wil blijven, met het doel de Champions League-titel te verdedigen die hij vorig seizoen met de club won. Daarnaast streeft Vinícius Júnior nog een ander persoonlijk doel na: het winnen van de Ballon d'Or. Hij behoort dit jaar tot de dertig genomineerden en ziet zijn toekomst voorlopig in het witte shirt van De Koninklijke. Na zijn afwijzing moest Al-Ahli snel schakelen. Op de laatste dag van de transfermarkt probeerden ze zowel Ivan Toney als Victor Osimhen te contracteren, maar uiteindelijk wist alleen Toney de overstap naar Saudi-Arabië te maken. Osimhen koos ervoor om zijn carrière voort te zetten bij Galatasaray.