'Bizarre wending: Haye laat NAC links liggen en kiest voor Eredivisie-concurrent'

'Bizarre wending: Haye laat NAC links liggen en kiest voor andere Eredivisieclub'

12 september om 23:52
Laatste update: 12 september om 23:59

Thom Haye staat op het punt een contract te ondertekenen bij Almere City, zo meldt Voetbal International. De 29-jarige middenvelder vertrok deze zomer transfervrij  bij SC Heerenveen en is dicht bij een akkoord met de Eredivisionist.

De medische keuring is het enige dat nog tussen beide partijen en een definitieve deal staat, bevestigen bronnen aan Voetbal International. Hoewel Haye lange tijd hoopte op een buitenlands avontuur en in gesprek was met zijn oude club NAC Breda, is Almere City er met zijn handtekening vandoor gegaan.

NAC probeerde ver te gaan om de spelmaker binnen te halen, maar Almere bleek financieel sterker en heeft Haye weten te overtuigen. Hij zal naar verwachting een contract voor één seizoen tekenen, wat hem de mogelijkheid geeft om later alsnog de stap naar het buitenland te maken.

Met de komst van Haye versterkt Almere City zich aanzienlijk, terwijl NAC de middenvelder misloopt. Haye, die vorig seizoen vier goals en vier assists noteerde in de Eredivisie, zal de selectie van coach Hedwiges Maduro een belangrijke kwaliteitsimpuls geven.

Lees meer over:

Deel via