Yamal wil clublegende worden en zijn hele carrière bij Barcelona blijven

Yamal wil clublegende worden en zijn hele carrière bij Barcelona blijven

13 september om 09:40
Laatste update: 13 september om 09:16

Lamine Yamal heeft aangegeven zijn hele carrière bij FC Barcelona te willen blijven. De zeventienjarige aanvaller gaf in het tv-programma El Hormiguero aan dat hij hoopt een legende te worden bij de club waar hij doorbrak.

Yamal kende een geweldig seizoen waarin hij als basisspeler bij Barcelona zijn stempel drukte en met Spanje het EK won. Hij is genomineerd voor de Gouden Bal, maar houdt zijn verwachtingen bescheiden. "Iedereen feliciteerde ons, maar ik maak geen enkele kans. Het is een mooie erkenning, maar meer niet," aldus Yamal.

Vergelijking met Messi
De jonge aanvaller wordt regelmatig vergeleken met Lionel Messi, al vindt hij het nog te vroeg voor zulke vergelijkingen. "Leo is de beste ooit. Als mensen je met hem vergelijken, betekent het dat je goed bezig bent. Maar zijn niveau halen is heel moeilijk," zegt Yamal.

Yamal wil in elk geval Barcelona trouw blijven, ondanks interesse van onder andere Paris Saint-Germain. Afgelopen zomer werd een enorm bod afgewezen. Yamal benadrukt zijn liefde voor de Catalanen "Ik wil een clublegende worden."