Quinten Timber nieuwe aanvoerder van Feyenoord

Geertruida heeft een opvolger: dit is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord

13 september om 13:50
Laatste update: 13 september om 13:50

Lutsharel Geertruida heeft een opvolger gekregen als aanvoerder bij Feyenoord. De verdediger vertrok naar RB Leipzig en dus moest Brian Priske een nieuwe captain kiezen. Wie is zijn uiteindelijke keuze geworden? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit. 

Eind juli 2023 maakte Feyenoord bekend dat Gernot Trauner de band over zou nemen van de vertrokken Orkun Kökcü. Niet veel later zou die keuze toch weer veranderen en koos Arne Slot voor Lutsharel Geertruida. Door de transfer die de verdediger maakte naar de Bundesliga viel er een gat in de selectie en die moest Priske opvullen. 

Wie is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord?

Tijdens zijn persconferentie wilde Priske het nog niet bekend maken, maar via social media werd niet veel later bekend dat Quinten Timber dit seizoen de aanvoerdersband van de Rotterdammers zal gaan dragen. Of Trauner afstand van de band heeft gedaan, of dat Priske dit zelf als besluit heeft genomen is niet duidelijk. Timber zal tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen voor het eerst de aanvoerdersband als eerste aanvoerder dragen. 

In totaal speelde de middenvelder al 78 wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord. Hij scoorde twaalf keer en gaf dertien assists. Eind juli 2022 maakte hij de overstap van FC Utrecht naar De Kuip en sindsdien gaat het hard met zijn ontwikkeling. Feyenoord betaalde iets meer dan zeven miljoen euro voor zijn diensten, maar Timber speelde zich ook al in het Nederlands elftal.