Ajax doet Davy Klaassen een contractvoorstel

'Klaassen keert mogelijk toch terug bij Ajax, contractvoorstel gedaan'

13 september om 15:10
Laatste update: 13 september om 15:10

Davy Klaassen keert mogelijk toch weer terug bij Ajax. Francesco Farioli zou na trainingen erg onder de indruk zijn van de middenvelder. Mogelijk zou er zelfs al een contract klaarliggen voor Klaassen.

'Ajax wil in zee met Klaassen: contract ligt klaar', schrijft het Nederlandse medium Transferwatch. Daarmee lonkt een derde terugkeer van de middenvelder bij de club waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep. Momenteel traint Klaassen mee bij de Amsterdammers om zijn conditie op peil te houden. Sinds zijn contract verliep bij Internazionale zit de 31-jarige zonder club.

Volgens Transferwatch zouden beide partijen al om de onderhandelingstafel zitten. 'Klaassen heeft een contract tot het einde van het seizoen voorgeschoteld gekregen. Klaassen wil graag, nu is het wachten op een akkoord.' Vlak voor de transferdeadline in de zomer van 2023 vertrok hij naar Inter. Uiteindelijk speelde Klaassen achttien wedstrijden voor de Nerazzurri.

In 2017 vertrok Klaassen voor het eerst bij Ajax. Toen trok hij naar de Premier League voor een avontuur bij Everton en Werder Bremen. Bij beide clubs kende hij geen gelukkig huwelijk en dus keerde hij in oktober 2020 terug bij zijn oude jeugdliefde. Klaassen speelde al 321 wedstrijden voor de Amsterdammers en scoorde daarin 93 keer en gaf vijftig assists.